Sveriges största lottovinst

Om du ska tala om stora lottovinster och Sveriges största Lottovinst, så kommer detta betyda att detta direkt och enbart kommer att handla om det som bär namnet Drömvinsten. Detta är då något som ges till alla som prickar in sju rätt på lottoraden samt har minst tv rätt på Jokerraden. Drömvinsten på svenska Lotto började spelas med 2005. Från början var detta en vinst som garanterade en ensam vinnare minst 50 miljoner kronor. Efter åren gått har detta lägsta vinstbelopp höjts till 75 miljoner.

Är det sedan ingen som vinner denna under lång tid så kommer detta att öka i en jackpott, som sedan många gånger har tagits hem av en ensam vinnare. Alla som spelar Lotto med Joker kan vinna Drömvinsten på allt från en enkelrad till ett lottosystem. Faktum är att det sedan Drömvinsten skapades har utgått vinster i form av denna jackpott hela 26 gånger. Den högsta Drömvinsten som vunnits är på 237 697 528 kronor. Ja, över 237 miljoner. Helt otroligt! Den lägsta var på knappt 80 miljoner kronor och vanns av en spelare i Rimbo den 21 juli 2010.

Så vanns den högsta Drömvinsten

När du nu tänker dig en jackpott i form av Drömvinsten, så kommer du naturligtvis redan veta att du har en större chans att vinna om du spelare lottosystem. Detta säger sig ju självt, då du kryssar för flera nummer av den 35 som finns att välja på. Nu kommer det dock att vara slumpen som spelar in på om någon vinner också. Faktum är att av alla de Drömvinster som betalats ut, så kan det sägas att cirka hälften av dessa vanns via enkelrader. Kanske hade dessa människor lämnat in flera rader, men det var naturligtvis bara en av dem som vann.

Hur var det då med den största Drömvinsten genom tiderna? Den som gick till en ensam vinnare i Norrköping den 20 april 2013. Detta spel var inlämnat i spelbutiken i Skarphagen som är en stadsdel i den svenska staden Norrköping. Ja, svaret på detta är att denna Drömvinst vanns åter en gång på en av de 15 enkelrader med Joker som denna vinnare lämnat in. Här spelades det för enbart 100 kronor och vanns över 237 miljoner kronor. Det kan väl liksom sägas att detta är en ganska bra avkastning på satsat kapital utan att överdriva.

Fler vinster finns än bara själva drömvinsten

När det gäller Drömvinsten och svenska Lotto som länge var det spel som bar den högsta jackpottvinsten i svensk spelhistoria, så finns det även flera höga vinster. Här har en ensam vinnare i Partille 2018 vunnit hela 208 miljoner, vilket också var via enkelrader på Lotto med Joker. Innan det som var det en vinnare i Helsingborg som den 27 mars 2010 vann över 214 miljoner kronor.

Hur som helst så är inte längre detta den största svenska jackpottvinsten genom tiderna längre. Tiderna förändras och du samt alla spel med den. Faktum är att Eurojackpot tagit över på toppen av vinst berget gällande lyckliga svenska vinnare.

Drömvinst och andra lottovinster

Eurojackpot delar ut 258 miljoner kronor i jackpott

Kanske är det helt enkelt så att ett spel med namnet jackpott ska vara det som delat ut den högsta spelvinsten till en svensk spelare. I vilket fall skedde detta fredagen den 20 juli 2018. Här vann en svensk vinnare massiva 258 miljoner kronor på Eurojackpot. Detta tog då över första platsen på vinst berget med en ökning på hela 21 miljoner kronor. Ja, du skulle helt enkelt inte tacka nej till mellanskillnaden.

Läs mer om Drömvinsten på Aftonbladet här.

Den största svenska spelvinsten i historien på spelet Eurojackpot, vanns då således av en göteborgare. Här handlade detta om fyra ynka rader som var inlämnade varje vecka under hela våren för en hundring i insats. Den högsta vinsten denne lyckliga vinnare tidigare vunnit var 2000 kronor. Ja, det är inte fy skam. Hur som helst tog det en hel vecka för denna man att svara på sitt vinnarsamtal. han visste heller inte att han vunnit, då han befunnit sig på båtsemester i en vecka.

Som du förstår så blev det glädje i luren och många glada svordomar som vittnade om att denne man direkt förstod att livet förändrats till det bättre. Denna vinst har nu utbetalats till sin rättmätiga vinnare. Nu håller väl alla andan inför hur stor nästa rekordvinst kommer att vara. Något som dock alltid är sant, är att du inte behöver spela lottosystem för att vinna storvinsten. Det enda du behöver göra är att troget spela dina rader två gånger i veckan tillsammans med Joker, så kommer du att ha lika stor chans till jackpott som alla andra.

Ge dig själv chansen att vinna stort

Idag är det nästan så att alla spelar på något. Här kan detta vara regelbundet eller sporadiskt. Visst har du köpt en lott någon gång? Kanske har du lämnat in stryktipset ett par gånger. Eller så är du helt enkelt en av alla de som troget spelar på Lotto, Vikinglotto eller Eurojackpot. Helt enkelt ser det snart ut som om alla skulle vara skyldiga att ge sig själva chansen till en storvinst. Detta får du bara om du är med och spelar, och i det fallet kommer ett val av lottospel vara det som betalar de högsta vinsterna både i Sverige och på det internationella planet.